Menu Imprezowe
PRZYKŁADOWE MENU IMPREZOWE
Zupa + II danie + 2 -3 surówki lub kapusta zasmażana
(dania obiadowe od 20-30zł/osoby)
- rosół z makaronem, mięso do wyboru: filet w sezamie, de volaille, filet w ziołach, kotlet schabowy, surówki, ziemniaki lub kluski lub inny dodatek zamiennie (20 zł);
- zupa do wyboru (rosół lub zupa krem), mięso do wyboru: polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, rolada wołowa lub ze schabu, golonko, schab faszerowany (pieczarki, papryka, ser żółty), pstrąg, łosoś, surówki, kluski, ziemniaki lub inny dodatek zamiennie (25 zł);
- zupa do wyboru, 3 rodzaje mięs gorących podawanych na paterach (np. na 20 osób: rolada ze schabu 20 szt, fileciki w sezamie 20 szt, polędwiczki wieprzowe 20 szt), surówki do wyboru, ziemniaki lub kluski lub inny dodatek zamiennie (30 zł).
Zimna płyta 40zł /osoby
- patery łączone (mięsa przez nas pieczone, kabanosy, pasztety, sery itp.);
- 2 sałatki do wyboru (jarzynowa, grecka, z tortelinii, z selera i szynki drobiowej, z grillowanym kurczakiem, brokułowa z jajkiem i sosem czosnkowym, sałatka gyros);
- śledzie 2 rodzaje (np. w oleju, w śmietanie, po kaszubsku);
- szynka z kremem chrzanowym w galarecie;
- tymbaliki;
- koreczki serowo-warzywne;
- babeczki z łososiem (lub z salami) lub rolada szpinakowa z łososiem;
- jaja faszerowane;
- pieczywo;
- smalec swojski, ogórki lub pikle.
Gorąca kolacja „jednogarnkowa" 8 zł/osoby
- Beouf Strogonoff;
- bogracz;
- barszcz z krokietem lub pasztecikiem francuskim (mięsnym lub szpinakowym lub z kapusta i grzybami);
- żurek staropolski z kiełbasa i jajkiem;
- flaki normalne lub drobiowo-warzywne.
Gorąca kolacja II danie 20zł/osoby
- filet panierowany, frytki, surówka;
- filet z grilla lub szaszłyk, ryż, warzywa gotowane.
Napoje gorące 5 zł/osoby
- kawa, herbata z dodatkami.
Napoje zimne - podawane w dzbankach 5 zł/osoby
- woda;
- soki.
Ciasta 2 rodzaje 8 zł/osoby
- np. sernik, jabłecznik.